Boka er skriven for mekaniske fag etter læreplanen for 3-timarsfaget i matematikk. Emna som blir tekne opp, er knytta til praktiske problemstillingar i yrkesfga og i dagleglivet. Det er lagt stor vekt på yrkesregning, med mange eksempel og oppgåver med ulik vanskegrad. Den vitskapelege arbeidsmetoden krev kreative og kritiske evner hos elevane. Derfor har boka ein del forsøk som beviser at formlaene er gyldige. Det blir også teke omsyn til kravet om teknologsik lærestoff i læreplanen. Lektor Knut Martin Haldorsen er utdanna ved Universitetet i Bergen, med faga matematikk, fysikk og kjemi. Han har 14 års undervisningserfaring på grunnkursnivå i mekaniske fag. I tillegg har han brei erfaring frå allmennfaglig studieretning. Haldorsen var i to år engasjert ved skoletjenesta ved Universitetet i Oslo. I dag underviser han ved Ås videregående skole.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1994