Omtale fra forlaget
I de siste 50 årene har kosthold og ernæring vært gjennom en revolusjon. Med voksende kunnskap er vi blitt mange erfaringer rikere, men det er fortsatt stor usikkerhet omkring hva er et sunt kosthold. Det vrimler av råd og anbefalinger og kostholdsteoriene spriker i alle retninger med motsatte meninger om det meste.
Her gis det et kompass for å navigere i kostholdsjungelen med en underliggende metode for hvordan mat virker. En metode som tar individuelle hensyn og ikke greier alle over en kam, men tar klima, årstid, alder, aktivitet og ikke minst helsetilstand med i betraktning.
Nøkkelen er å forstå mat som energi. Det vil si samspillet mellom utvidende og sammentrekkende krefter, eller yin og yang, som mat, naturen og alle fenomener er under innflytelse av. Denne kunnskapen går langt tilbake til gamle medisinske tradisjoner i Østen, men er like aktuell og virkningsfull i vår tid.
Sykdom oppstår fra dette perspektivet når kroppen kommer ut av balanse. Legekunst er å gjenopprette balansen gjennom ulike naturlige metoder og hvor mat er helt sentralt. Her lærer du hvordan å forstå sykdom og nøkkelen til sunnhet ved å bruke mat som medisin.
45 års erfaringer med kosthold og helse er nå samlet mellom to permer.
Forlag Ida & Pingala
Utgivelsesår 2022
Format Heftet
ISBN13 9788290917147
EAN 9788290917147
Språk Bokmål
Sider 164
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket