Omtale fra forlaget
Formålet med denne boken er å fremme kunnskaper gjennom praktiske eksempler om mat og måltider i hjemmebaserte tjenester. Boka omhandler arbeid i andres hjem, vedtak, kommunikasjon, ernæring, hygiene, sykdommer og forebyggende tiltak. Den tar opp hvordan du kan gi god hjelp i daglige situasjoner, og kan brukes som en håndbok for å fremme trivsel og en god praktisk tilnærming til ulike behov. Den kan bidra til å utløse samtaler, handling, god hygiene på kjøkkenet og god bistand under måltidene, samt tillaging av enkle matretter. Målgruppe for boka er ansatte og vikarer som arbeider i de hjemmebaserte tjenester og med praktisk bistand. Boka kan også være aktuell å bruke for arbeid med ernæring, matvalg og måltider i videregående utdanning og på sykehjem. Viktige temaer: Kosthold og matpreferanser - Yrkesrollen og vedtak - Kommunikasjon - Spisesituasjonen og forskjellige måltider - Hygiene - Innkjøp og matlaging - Ernæringslære - Mattradisjoner og religioner - Mat, helse og sykdommer - Noen forslag til matretter Om forfatteren Gunnhild Aakervik er norsklærer og lektor i ernæring, helse og miljøfag. Hun var i mange år ansatt i voksenopplæringen og har skrevet flere arbeidsbøker, grammatikk for arbeidslivet og tekstbøker for å gjøre det lettere å kombinere norskopplæring med kommunikasjon og arbeidsliv. Hun jobber nå i stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet (MiA).
Utgivelsesår 2010
Format Heftet
ISBN13 9788213028707
EAN 9788213028707
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket