Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken handler om norsk tradisjonsmat og matkultur. Forfatteren ser på hvor gamle de tradisjonelle matrettene våre er, hvor de kommer fra, og hvor langt tilbake røttene går. Hovedvekten ligger på overgangen fra 1800-1900-tallet, da det skjedde store endringer innen norsk kosthold. Med oppskrifter fra eldre kokebøker. Med geografisk register og register over matretter. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Kjøttkaker, fårikål, kalvefrikassé, sodd, kumle, søndagsstek, lefser, pannekaker og risengrynsgrøt med sukker og kanel, kanskje også smalahovud og rakfisk, rømmegrøt og gomme.
Hvor gamle er disse rettene? Når har de oppstått? Hvor kommer de fra? Denne boken forteller de norske matrettenes historie, og hovedvekten er lagt på overgangen fra 1800- til 1900-tallet. Vi kan også lese om hvordan kosthold og måltider har endret seg gjennom tidene og i de ulike samfunnslagene. Boken har oppskrifter på en del av rettene som omtales.
Henry Notaker har i mange år arbeidet i NRK Fjernsynet som utenriksmedarbeider og som kulturjournalist. Han har skrevet en rekke bøker om norsk og internasjonal matkultur og mathistorie.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2006
Format Innbundet
ISBN13 9788203234064
EAN 9788203234064
Serie Norske røtter
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket