Mat og måltid

av (forfatter).

Aschehoug 2006 Innbundet

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om norsk tradisjonsmat og matkultur. Forfatteren ser på hvor gamle de tradisjonelle matrettene våre er, hvor de kommer fra, og hvor langt tilbake røttene går. Hovedvekten ligger på overgangen fra 1800-1900-tallet, da det skjedde store endringer innen norsk kosthold. Med oppskrifter fra eldre kokebøker. Med geografisk register og register over matretter. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Kjøttkaker, fårikål, kalvefrikassé, sodd, kumle, søndagsstek, lefser, pannekaker og risengrynsgrøt med sukker og kanel, kanskje også smalahovud og rakfisk, rømmegrøt og gomme.
Hvor gamle er disse rettene? Når har de oppstått? Hvor kommer de fra? Denne boken forteller de norske matrettenes historie, og hovedvekten er lagt på overgangen fra 1800- til 1900-tallet. Vi kan også lese om hvordan kosthold og måltider har endret seg gjennom tidene og i de ulike samfunnslagene. Boken har oppskrifter på en del av rettene som omtales.
Henry Notaker har i mange år arbeidet i NRK Fjernsynet som utenriksmedarbeider og som kulturjournalist. Han har skrevet en rekke bøker om norsk og internasjonal matkultur og mathistorie.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788203234064

EAN 9788203234064

Serie Norske røtter

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket