Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Lesja bondekvinnelag har som utgangspunkt for boka ønska å ta vare på matkulturen og mattradisjonen som finnes i Lesja og Gudbrandsdalen. Boka er såleis ikkje berre ei tradisjonell kokebok, men har kulturhistorisk stoff om utnytting av dei naturlege råstoffa - korn, mjølk, kjøtt, fisk og grønnsaker, korleis dei vart nytta og kva for reiskap dei hadde. Både i stoff og oppskrifter er det lagt vekt på å bruke gamle dialektord og uttrykk. Boka tek særleg for seg perioden 1850-1950. Boka har omlag 200 oppskrifter og er illustrert om lag 90 bileter. Har oppskriftsregister og litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Lesja bondekvinnelag har som utgangspunkt for boka ønska å ta vare på matkulturen og mattradisjonen som finnes i Lesja og Gudbrandsdalen. Boka er såleis ikkje berre ei tradisjonell kokebok, men har kulturhistorisk stoff om utnytting av dei naturlege råstoffa - korn, mjølk, kjøtt, fisk og grønnsaker, korleis dei vart nytta og kva for reiskap dei hadde. Både i stoff og oppskrifter er det lagt vekt på å bruke gamle dialektord og uttrykk. Boka tek særleg for seg perioden 1850-1950. Boka har omlag 200 oppskrifter og er illustrert om lag 90 bileter. Har oppskriftsregister og litteraturliste.
Forlag Snøhetta forl.
Utgivelsesår 1995
Format Innbundet
ISBN13 9788291375052
EAN 9788291375052
Omtalt sted Oppland
Språk Nynorsk
Sider 176
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket