Kjøp boka hos ark.no

Helt fra hun er liten, lever Lisa i spenningsfeltet mellom forventningene hjemmefra og samfunnet rundt henne. Hun vokser opp i en småby i tiårene etter krigen, der foreldrenes tradisjonelle verdier utfordres av det nye sosialdemokratiet.
De subtile skillelinjene som ikke alltid er så lette å få øye på, går som en understrøm gjennom oppveksten hennes. Både for store og små gjelder det å bevare fasaden. Hvordan skal hun klare å takle balansegangen mellom å tilpasse seg, samtidig som hun går med en opprører inni seg? Å bære en maske blir en måte å skjule sårbarheten på.

Anne Elisabeth Sem er født og oppvokst i Arendal, har studert i Oslo, bodd noen år i Kristiansand og har siden 1980 vært bosatt i Porsgrunn. Hun er gift og har to voksne barn. Hun er utdannet cand. philol. fra Universitetet i Oslo (1978) med fagkretsen engelsk hovedfag, norsk og Statens bibliotekhøgskole. Siden 1986 har hun vært lektor ved Porsgrunn videregående skole. Tidligere har hun også vært distriktsbibliotekar ved Vest-Agder fylkesbibliotek, vært frilansmedarbeider i NRK Sørlandet og arbeidet som skolebibliotekveileder i Porsgrunn kommune.
Hun er forfatter av flere fagbøker, diktsamling og roman. I tillegg har hun vært bidragsyter i fagbøker og publisert en rekke artikler, noveller og dikt i aviser, tidsskrifter og magasiner. Mellommenneskelige relasjoner er et viktig tema i det skjønnlitterære forfatterskapet hennes.

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2017