Martin elsker å fortelle historier, og det hender fantasien hans spiller noen og enhver et puss. Her beretter han om da han og lillesøster dro på tokt med bestemor og bestefar, de berømte sjørøverne Svarte-Berta og kaptein Trebein. Underveis må de overvinne mange farer, men de vender hjem med gull og diamanter og et vaskeekte spøkelse.
Det hender fantasien løper løpsk. Det hender fantasien til Martin spiller noen og enhver et puss, slik som i denne boken. Her forteller han om da han og lillesøster var med besteforeldrene som egentlig er de berømte sjørøvere Svarte-Berta og Kaptein Trebein på tokt, for å finne kaptein Blodskjeggs skatt. Underveis må de overvinne mange farer, blant annet den fryktede sjørøverdronningen Sabel-Sofie og de førti piratene hennes, men de vender hjem igjen med gull og diamanter og et vaskeekte spøkelse som får bo i kjelleren. Morsom og lettlest bok, illustrert av forfatteren.
Utgivelsesår 2007
ISBN13 9788205366503