Markedsløsninger basert på markedsøkonomien griper om seg de fleste steder i verden, og få i den økonomisk rike del av verden vil i dag ønske et økonomisk samfunn som ikke har markedsøkonomien som et bærende element. I et lengre historisk perspektiv vil vi imidlertid oppdage at markedsøkonomien representerer en form for økonomi som er relativt ny. Riktignok fantes det markeder som fungerte i middelalderen - ja, også før dette. Det var likevel først i forbindelse med den industrielle revolusjon i England i annen halvdel av 1700-tallet at markedsøkonomien fikk en så stor utbredelse at den begynte å dominere økonomien. Boken problematiserer utviklingen av markedsøkonomien fra middelalderen og frem til i dag. Markedsøkonomi har ikke alltid vært en naturlig løsning og behøver derfor heller ikke å bli det i fremtiden. Boken er delt i tre: o Markedsøkonomiens gjennombrudd (1750-1870) o Markedsøkonomien utfordres (1870-1950) o Markedsøkonomiens spredning (1950-2000) Rolv Petter Amdam er professor, Haakon Gran er amanuensis, Svein Olav Hansen er forsker, og Knut Sogner er førsteamanuensis. Alle arbeider ved Institutt for innovasjon og økonomisk organisering, Handelshøyskolen BI.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2001
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.