Margrete 1.

hersker over tre riker

av (forfatter) og Harald Sunde (illustratør).

Gyldendal Tiden 2000 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne biografien om dronning Margrete 1., følger vi hennes livsløp fra hun var barn i 1350-årene til hun døde i 1413. Teksten bygger på det man vet om Margrete og en del av det som skjedde i de nordiske landene mens hun levde. Boken har kommentarer til hvert kapittel, oversikt over kongeætten, tidstavle, hvem er hvem og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Biografien om dronning Margrete 1. handler om en av Norges aller mektigste kvinner; om å bli gift som tiåring, om å bo på iskalde Akershus slott, miste sin eneste sønn, og ikke minste bli den første regnet over et samlet norsk rike. Hennes historie blir her fortalt som en roman, basert på det vi med sikkerhet vet om hva som var vanlig på den tiden hun levde. Allerede da hun var ti år ble hun giftet bort til Norges arveprins, men først noen år senere flyttet de sammen på Akershus slott. Her kan vi lese om mannens død, om en falskner som utgir seg for hennes døde sønn og om hvordan det var mulig å samle Norge, Danmark og Sverige under en regent, og det attpåtil en kvinne! Serien presenterer menn og kvinner i norsk historie og kultur som har satt spor etter seg, og er beregnet på ungdom fra 12 år og oppover. Velegnet til tilleggslesning i skolen.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788247805336

EAN 9788247805336

Serie Biografien om

Omtalt tid Middelalderen

Omtalt sted Norden

Omtalt person Margrete I

Språk Bokmål

Sider 143

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket