Mappemetodikk i skolen

som arbeidsmåte, tenkemåte og læremåte

av (forfatter).

Kommuneforl. 2000 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En mappe er et sted, et omslag, en ringperm, en diskett - der elevene kan samle dokumentasjon av skolearbeidet og av sin personlige utvikling. Forfatteren gir i denne boka veiledning i denne metodikken. Ved hjelp av konkrete eksempler viser han hva en elevmappe kan inneholde, og hvordan den bør opprettholdes og utvikles. Forfatteren tar for seg mappenes funksjoner på ulike skoletrinn og drøfter hvordan mappearbeid kan brukes innenfor ulike fag. Boka tar videre opp spørsmålet om mappevurdering og ser på hvordan elevmappene kan danne grunnlag for utviklingssamtaler og foreldresamarbeid. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

En mappe er et sted - et omslag, en ringperm, en diskett - der elevene kan samle dokumentasjon av skolearbeidet og av sin personlige utvikling. Ved hjelp av mappene kan elevene skaffe seg overblikk over sin egen kunnskapsutvikling og samtidig få en brukbar bevissthet om hvordan de best lærer. Mappemetodikken er en aktiv metodikk som tar utgangspunkt i selvstendig kunnskapsøkning.
Roger Ellmin gir i Mappemetodikk i skolen . som arbeidsmåte, tenkemåte og læremåte veiledning i denne metodikken. Ved hjelp av konkrete eksempler viser han hva en elevmappe kan inneholde, og hvordan den bør opprettholdes og utvikles. Forfatteren tar for seg mappenes funksjoner på ulike skoletrinn og drøfter hvordan mappearbeid kan brukes innenfor ulike fag. Boka ar videre opp spørsmålet om mappevurdering og ser på hvordan elevmappene kan danne grunnlag for utviklingssamtaler og foreldresamarbeid.
Boka gir en lettfattelig og konkret beskrivelse av veien til gjennomføringen av en målstyrt skole med eleven som utgangspunkt.

Bokdetaljer

Forlag Kommuneforl.

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788244607582

EAN 9788244607582

Språk Bokmål

Sider 147

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket