Manual for mentaliseringsbasert psykoedukativ gruppeterapi (MBT-I)

av (forfatter).

Gyldendal 2022 E-bok

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Mentaliseringsbasert terapi (MBT) er en vitenskapelig dokumentert behandlingsform for borderline (ustabil) personlighetsforstyrrelse.Det er i dag (2011) stor internasjonal oppmerksomhet om MBT og behandlingsformen prøves ut på stadig nye lidelser, som personlighetsforstyrrelser i generell forstand, spiseforstyrrelser, rusmiddellidelser, depressive lidelser, angstlidelser, m.m. MBT er en kombinasjonsbehandling, og denne manualen omhandler den psykoedukative komponenten.Manualen gir detaljerte anvisninger, time for time, om hvordan en kan gi gruppebasert psykoedukasjon til pasienter om mentalisering generelt sett, om mentaliseringssvikt og følgene av dette, om følelser og følelsesregulering, om tilknytning og tilknytningsproblemer, om personlighetsproblemer, om angst og depresjon fra et tilknytnings- og mentaliseringsperspektiv, og om hva MBT handler om som behandlingsform. Manualen gir også anvisninger om hvordan opplegget kan tilpasses pasienter ved psykiatriske poliklinikker (DPS), ved døgninstitusjoner og for pasienter i tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Det er også detaljert gjort rede for psykodukasjon av pårørende og andre involverte personer, samt et opplegg for undervisning av samarbeidspartnere.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2022

Format E-bok

ISBN13 9788205572089

EAN 9788205572089

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket