En død mann blir funnet i sjøen, og i lommen har han en hylse med radioaktivt stoff. Samtidig kommer Ulla Abildsø til Oslo for å finne ut hva som egentlig skjedde på farens fiskebåt en oktoberdag i 1961 i Nordishavet. Dette er opptakten til en virvelvind av hendelser av storpolitisk format: spionasje, terror, forsøk på å stanse opprettelsen av en palestinsk stat. Alt har tråder tilbake til norsk-svensk atomvåpenforskning i 50-årene.
Spionasje, politiske komplotter, terror og dobbeltspill: En brakdebut om maktpolitisk spill og planlagte attentater i Midtøsten, med tråder tilbake til norsk atomvåpenforskning på 50-tallet - og villfarne idealister. En tollekniv faller i sjøen, og når dens ti år gamle eier bøyer seg over bryggekanten for å se etter den, møter han blikket til en død mann i vannet. I lommen har mannen en hylse med radioaktivt stoff. På samme tid tar legen Ulla Abildsø fly til Oslo i jakt på sannheten om hva som egentlig skjedde på farens fiskebåt en skjebnesvanger oktoberdag i 1961 i Nordishavet. Dette er opptakten til en virvelvind av hendelser av storpolitisk format: Utradering av den palestinske stat, spionasje, terror, og med tråder tilbake til norsk-svensk atomvåpenforskning i 1950-årene - og én manns skjebne som uvitende brikke i et høyt spill om krig og fred i Midtøsten. Olav Njølstad er født i 1957, er forskningssjef ved Nobelinstituttet i Oslo og debuterer som skjønnlitterær forfatter med en hensynsløst spennende thriller av internasjonalt format.
Utgivelsesår 2003
ISBN13 9788205315020