Mann!

bibelske mannsbilder

av (forfatter) og Morten Krogvold (illustratør).

Det norske bibelselskap 2000 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forsøker å vise leseren Bibelens mannsbilder ved hjelp av tekster fra Første Mosebok til Johannes' åpenbaring. De bibelske tekstene får stå alene. I kapitler som Mann og kvinne, Far, Bror og Sønn følger vi mannens utvikling.

Omtale fra forlaget

Kan en og samme mann være både harpespiller og soldat, salmedikter og konge? Kan en mann som i det ene øyeblikk seirer i en av historiens mest omtalte tvekamper, i det neste øyeblikk stå gråtende foran sine undersåtter?
Bibelens David er en slik mann. Han er også et forbilde for andre bibelske mannsskikkelser.
Forfatteren Håvard Rem begynte å lese Bibelen på sin seksårsdag. I denne boken forsøker han å vise oss Bibelens mannsbilder ved hjelp av tekster fra Første Mosebok til Johannes' åpenbaring. De bibelske tekstene får stå alene. I kapitler som "Mann og kvinne", "Far", "Bror", "Sønn", "Rik" og "Utstøtt" følger vi mannens utvikling - "nærmest som en arkeologisk utgravning i vår egen bevissthet og underbevissthet".
Sitatet er hentet fra Rems forord, der han også skriver: "Lite har vekslet mer de siste generasjoner enn manns- og kvinnebildene. Dagens tjueåringer har sine kjernefamilie-besteforeldre som ideal, og sine skilsmisse-foreldre som modell. I spennet mellom empati og livsutfoldelse, selvoppofrelse og selvrealisering, står dagens menn og Bibelens menn. Med fare for å forskreve oss prøver vi å forene patriarkenes livskraft med evangelistenes myke hjerter. Den motsatte kombinasjonen er også en mulighet: Harde hjerter i livsfornektende kropper."
Fotografen Morten Krogvold har utstyrt boken med en rekke portretter av dagens menn. Men det er bare leseren selv som kan overføre tekstene til sitt eget liv.

Bokdetaljer

Forlag Det norske bibelselskap

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788254105641

EAN 9788254105641

Språk Bokmål

Sider 171

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket