Manken

Norges mest utspekulerte og brutale svindler jakter landets rikeste

av (forfatter) og Christian René Wold (forfatter).

Skamløst forlag 2025 E-bok

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Han kalles Doktoren ¿ en notorisk svindler som målrettet går etter landets rikeste gjennom identitetstyverier, bedrag, trusler og vold. Han er følelseskald og hensynsløs, en kalkulerende manipulator med brutale metoder. Men ban den kyniske fasaden ligger det noe enda mørkere: en sykelig trang til å kontrollere sin egen identitet, kropp og virkelighet. Drevet av dyp skkam over sitt utseende er han besatt av én ting: å få transplantert en levende manns skalp. Med eller uten samtykke.Manken er en rå og ubehagelig roman inspirert av en av Norges mest omfattende svindelsaker, den såkalte Plastic Fantastic-saken. Den skildrer hvordan mennesker, drevet av press og desperasjon, trekkes inn i destruktive allianser med farligere krefter, og hvor vanskelig det er å komme seg ut igjen når grepet først er strammet til.Boka er basert på virkelige hendelser. Og forfatterne vet hva de snakker om: Wold ble selv mistenkt i saken (men ikke siktet). Medforfatter Bjerkøe ble både tiltalt og dømt. Deres erfaringer danner også grunnlaget for NRKs true-crime serie Fantomet Phillip, med premiere i 2025.

Forlag Skamløst forlag

Utgivelsesår 2025