Mangfoldet i styrerommet

styrearbeid og kvinner

av (forfatter), Lilliann Andreassen (forfatter), Kirsti Kierulf (forfatter) og Elbjørg Gui Standal (forfatter).

Fagbokforlaget 2007 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er ment som en veiledning og inspirasjon for alle som arbeider i styrer. Den tar for seg hva som kreves for å oppnå fungerende mangfold, hva som gir utviklingsmuligheter og ikke minst en oversikt over de nye reglene om kjønnsrepresentasjon i styrer. Forfatterne har bred erfaring fra norsk og internasjonalt næringsliv og som medlemmer av styrer. Har stikkordsregister.

Omtale fra forlaget

Denne boken er en nyttig veileder om hvordan man oppnår reelt mangfold i styret. Mangfoldet i styrerommet er skrevet i lys av den mangfoldsdebatten som fulgte lovkravet om førti prosent kjønnsrepresentasjon i norske allmennaksjeselskaper. Boken gir eksempler på godt styrearbeid, hvordan man kan takle styret i krise, styrets rolle som kollegium, styremedlemmets og styreleders rolle, og hvordan man rekrutterer styremedlemmer. Forfatterne tar opp aktuelle problemstillinger i forhold til lover, regler for god virksomhetsstyring og forventninger fra eiere, ansatte og andre interessenter. Vi presenteres for situasjoner som kan oppstå i styrerommet, og hvordan menneskesyn og holdninger har betydning for styrekulturen og styrets arbeid. Boken er viktig for alle som kvalifiserer seg til styrearbeid, for styreledere og menige medlemmer, og for valgkomiteer og andre som rekrutterer styrekandidater. Kate Rodin er en meget erfaren næringslivskvinne med tjue år i norsk og internasjonalt næringsliv som advokat, leder, medlem av konsernledelse og styremedlem. I dag er hun i Nordre Vestfold tingrett. Lillann Andreassen var en av pionerene bak Innovasjon Norges strategiske satsning på styrekandidatskolering og program for styreopplæring i virksomheter med offentlige eiere. Hun er seniorrådgiver og styrecoach i Bedriftskompetanse AS. Kirsti Kierulf har lang erfaring med styrearbeid i alt fra små privateide virksomheter til store børsnoterte selskaper. Elbjørg Gui Standal er en nestor i Norge innenfor mangfold i styrerommet. Hun arbeider ved Handelshøyskolen BI, og har vært faglig ansvarlig for Innovasjon Norges kurs i styrearbeid.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788245002935

EAN 9788245002935

Språk Bokmål

Sider 202

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket