Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka tar for seg rådyret fra jakten på det til det ligger på tallerkenen. Den har trinn-for-trinn-forklaringer på utvomming, flåing, partering, samt beskrivelser av stikking, mørning, oppbevaring og innpakning. I tillegg finner du tips om tillagning, oppskrifter og jakthistorier. Har litteraturliste og register.
Omtale fra forlaget
Denne boka er viet rådyret, dette unike viltkjøttet med den særegne smaken! Innholdet serveres i fem deler: Delen Hvorfor tager man et rådyr er en "appetittvekker" med informasjon om det levende rådyret og jakten på det. Delene Feltbehandling av rådyr og Fra skrott til kjøtt gir gjennomillustrerte trinn-for-trinn-forklaringer på utvomming, flåing, partering samt beskrivelser av stikking, mørning, oppbevaring og innpakking. Hoveddelen Tips og oppskrifter inneholder generelle tips og råd om tillaging av rådyr og et hundretalls oppskrifter gruppert etter type kjøtt fra malt rådyrkjøtt, steik/lår, biff/sadel til gryter, supper, innmat, pålegg og grilling, samt diverse retter med rådyr i wok, fondue, som snacks, rull, pinnekjøtt, gravet og mye, mye mer. Delen Rådyrfortellinger er "desserten", og består av et knippe gode jakthistorier av blant andre Hans Børli, Ståle Botn og Sven R. Gjems. Vel bekomme!
Forlag Tun
Utgivelsesår 2008
Format Innbundet
ISBN13 9788252931891
EAN 9788252931891
Språk Bokmål
Sider 171
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket