Fremtidsforskeren Toffler fokuserer i denne boken på de økende maktkamper verden står overfor når det gjelder å kontrollere innformasjon, kunnskap og media. Boken skisserer et nytt system forverdiskapning som viser kunnskapens avgjørende og endrede rolle i maktspørsmålet. Informasjonsgjenfinning er blitt en nødvendighet i dagligliv, politikk, næringsliv og krig. Stadig nye deltakere entrer den internasjonale scenen, og næringslivet vakler under angrepet fra nye, aggressive konkurrenter. Er maktforskyvningen isolerte hendelser eller er de en del av større mønstre.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1991