Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Staten styrer gjennom brev og rundskriv, lovparagrafer, skolebøker, etc. Men hvordan oppdager vi makten i en tekst? Det finnes flere meningsskapende instanser i teksten: forfatteren, leseren og det objektet eller saksforholdet som beskrives. Men hvem som styrer hvem er ikke umiddelbart klart, man kjenne tekstens egne meningsskapende koder. Da kan vi også få øye på hvem og hva som kommer til orde i samfunnet. Artiklene i denne boka tar for seg prinsippene for meningsdannelse i denne type tekster.
Omtale fra forlaget
I tidligere samfunn var makten synlig og personlig . det var nok å peke på kongen, godseieren eller biskopen. I dag er makten mer anonym . den taler til oss gjennom tekster. Staten styrer gjennom brev og rundskriv, dømmer oss etter lovparagrafer, oppdrar oss gjennom skolebøker, etc. Men hvordan oppdager vi makten i en tekst? Det finnes flere meningsskapende instanser i teksten: forfatteren, leseren og det objektet eller saksforholdet som beskrives. Men hvem som styrer hvem er ikke umiddelbart klart. For å forstå dette trekantdramaet, må man kjenne tekstens egne meningsskapende koder. Da kan vi også få øye på hvem og hva som kommer til orde i samfunnet.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2003
Format Heftet
ISBN13 9788205307353
EAN 9788205307353
Serie Makt- og demokratiutredningen 1998-2003
Språk Bokmål Flerspråklig Dansk
Sider 236
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket