Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka sikter mot å gi et mest mulig dekkende bilde av maktforholdet i norsk arbeidsliv - i hovedsak slik det fortoner seg for den enkelte arbeidstaker og bedrift. Den gir svar på sentrale spørsmål, basert på grundige analyser av tilgjengelig materiale: levekårsundersøkelser, arbeidslivs- og bedriftsundersøkelser og lederundersøkelser. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Denne boken sikter mot å gi et mest mulig dekkende bilde av maktforhold i norsk arbeidsliv . i hovedsak slik det fortoner seg for den enkelte arbeidstaker og bedrift. Arbeidslivet har gått gjennom omfattende endringer i tiden etter 1980: Sysselsettingen i industrien går tilbake, mens flertallet arbeider med ulike former for tjenesteyting. Ledelsesformene er annerledes. Fagforeningene har endret seg. Det sosialdemokratiske hegemoniet har langt på vei forvitret. Økt individualisering, mindre tro på sentral styring, større betydning av eierskap, er noen trekk. I arbeidsmarkedet er økt yrkesdeltagelse blant kvinner og større betydning av kompetanse de viktigste endringene.Hvordan har disse endringene virket inn på arbeidstakernes muligheter for utfoldelse og selvbestemmelse i arbeidssituasjonen? Boken gir mange og ulike svar på sentrale spørsmål, basert på grundige analyser av tilgjengelig materiale: levekårsundersøkelser, arbeidslivs- og bedriftsundersøkelser og lederundersøkelser.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2003
Format Heftet
ISBN13 9788205315785
EAN 9788205315785
Serie Makt- og demokratiutredningen 1998-2003
Språk Bokmål
Sider 392
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket