Hánno er verdens lateste mann. Han liker ikke penger og alt det maset som de medfører. Han har ikke behov for å kjøpe noe, for alt det han trenger til livets opphold finnes i nærmiljøet hans. Alt han orker å gjøre er å ligge og slappe av, eller stelle kuen sin. Men er Hánno egentlig lat? Boken ønsker å få barn til å reflektere over livet i dagens samfunn, med tidspress og stadig større krav. Boken er tilrettelagt med enkel tekst.
Forlag Iđut
Utgivelsesår 2006
Språk Nordsamisk
Tildelt litteraturpris Ordknappen 2007 Samerådets litteraturpris 2009 Samerådets litteraturpris 2007