Magiske urter

i trolldom, hekseri og helbredelse

av (forfatter).

Noras Ark 2000 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg ukjente sider ved noen av våre kjente planter. Alle plantene som blir beskrevet, har vært brukt som legeplanter og vært ansett for å ha magiske egenskaper. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Visste du at alrunen var den planten som ble ansett for å ha de sterkeste magiske krefter i middelalderen? Var du eier av en alrunerot, manglet du aldri penger, og du hadde hell i kjærlighet. I tillegg kunne alrunen jage bort demoner. Og visste du at ørsmå doser av piggeple får et menneske til å fortelle sannheten eller at vinrute var den tids Viagra?Den uskyldige dillen beskyttet mot ond magi, men hadde du et brennende ønske om å se de underjordiske, skulle du ta timian. Valurten skulle være et effektivt middel mot tapt møydom . et bad i valurtavkok og kvinnen var så god som ny! Kanskje er dette ikke så veldig nyttig viten i våre dager, men vi skal ikke langt tilbake i historien før vi finner at kunnskap om urtenes egenskaper var uvurderlig både i sykdomsbehandling og ikke minst for hvordan folk mestret dagliglivets små og store problemer. Ofte var overtroen som var knyttet til plantene, en form for "forebygging". Denne boka tar for seg ukjente sider ved noen av våre kjente planter, og viser at vakre, forførende planter slett ikke er å spøke med. Alle plantene som er beskrevet her, har . i tillegg til å ha vært benyttet som legeplanter . vært ansett for å ha magiske egenskaper. Noen av urtene brukes ikke lenger fordi de er helseskadelige, mens andre fremdeles anvendes i urtemedisinen. KIRSTEN SANTELMANN har tidligere skrevet Kjerringråd for kropp og sjel, Mat for kroppen, føde for sjelen og Naturens beste hjelpere.

Bokdetaljer

Forlag Noras Ark

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788279790006

EAN 9788279790006

Språk Bokmål

Sider 143

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket