Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatterne beskriver de problemene som ryggpasienter kan oppleve innen helsevesenet. Forfatterne forteller sine egne historier som kroniske rygg- og smertepasienter og løfter egne erfaringer inn i en faglig kontekst. De drøfter bl.a. temaer som hva smerte er, møtet mellom pasient og behandler, primærlegens rolle som pasientens støttespiller, ulike behandlingsmetoder for den kroniske smertepasienten og hvilke kunnskapsformer som bør vektlegges i møtet med pasienten. Boka henvender seg til pasienter og pårørende, så vel som til helse- og sosialarbeidere.
Omtale fra forlaget
Smerter er et vanskelig og sammensatt fenomen. I denne boken blir dette belyst fra begge sider av behandlingsbordet. Bokens første del er en dokumentar, hvor forfatterne forteller sine egne historier som rygg- og smertepasienter. I bokens andre del løftes egne erfaringer som pasient inn i en faglig kontekst. Her drøftes bl.a. temaer som: hva er smerte, hvilken kunnskap er gyldig, samt allmennlegens rolle og betydningen av selve møtet mellom pasient og behandler. Bokens budskap er at behandling og strategier for å kunne leve med kroniske smerter ligger i samspillet mellom pasient og behandler. Boken er skrevet for alle helse- og sosialarbeidere som kommer i kontakt med denne pasientgruppen, samt pasientene selv og deres pårørende.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2002
Format Heftet
ISBN13 9788205299160
EAN 9788205299160
Språk Bokmål
Sider 152
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket