Boken tar opp lesing som grunnleggende ferdighet i alle fag med vekt på lesing av fagtekster i skolen. Gjennom praktiske eksempler fra klasserommet, lærebokanalyser og teoretiske og metodiske refleksjoner om lesing, ønsker forfatterne å bidra til større oppmerksomhet omkring arbeid med fagtekster i skolen. Boken består av fjorten artikler skrevet av forskere fra Norge og andre nordiske land, og springer ut av en konferanse arrangert av Senter for pedagogiske tekster ved Høgskolen i Vestfold. Med litteraturlister.
Forlag Novus
Utgivelsesår 2009