Boken omhandler Lyngørs historie, med særlig vekt på sjøfart.
Boken skildrer Lyngørs historie fra før de første beboerne slo seg ned der tidlig på 1600-tallet og fram til i dag.
Mange føler fortsatt tilknytning til Lyngør . de fastboende, de mange deltidsboende, hvorav de fleste har familietilknytning til stedet. Og ikke minst de mange som i sin ferd langs Sørlandskysten er blitt facinert av stedet.
Boken har noe å fortelle alle . om slit, om innsats, om farer ved å søke til livets opphold på havet. Men også om samhold, offervilje, gleden ved kvalitet og det å få rik belønning for sitt strev. At Lyngør i 1991 ble utropt til Europas best bevarte tettsted, var kanskje ikke tilfeldig, men tuftet på mer solid fundament.
Simon Marcussen er født og oppvokst i Oslo. Kontakten med Lyngør har han gjennom sin familietilknytning. Boken er skrevet med stor kjærlighet til Lyngør.
Forlag Bokbyen
Utgivelsesår 2007