I denne romanen gjennomspilles, som i "Lek i fremskreden alder" (1991), Don Quijote-temaet på ny. Denne gangen er det en gruppe mennesker som forsøker å omskape en grå, triviell småbytilværelse til noe annet og gjævere. Hendelsene som berettes foregår i 1977, men er fortalt mange år senere. Den aldrende Belmior Ventura vil flytte hjem og vie seg til historiske studier i det forfalne familiepaleet fra 1500-tallet. Dramaets andre aktører er Belmiros slektning Esteban og hans venn Luciano, to halvgale menn, og Amalia, den vakre og ikke lenger helt unge folkeskolelærerinnen.
Utgivelsesår 1995
ISBN13 9788205231832