Lutherske kvinneprester i Kamerun

av (forfatter).

Embla akademisk 2022 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Gjennom denne boken presenteres ny forskning om kvinnelige prester i den Den evangelisk-lutherske kirke i Kamerun (EELC), og viser hvordan kjønnskampen utspiller seg der. Tomren dokumenterer hvordan debatten om kvinnelige prester i Kamerun er vevd inn i og påvirket av norsk og amerikansk kirkehistorie. Boken står i en feministisk tradisjon og formidler kunnskap fra kirke- og misjonshistorie, systematisk teologi og praktisk teologi. Den gir også innføring i kjønnsforskning, feminisme og FN's bærekraftsmål om likestilling. I et overordnes perspektiv berører debatten om kvinnelige prester i EELC spørsmål som handler om hva som former og skaper ekklesiologiske endringer. Boken er dermed - i tillegg til at den handler om debatten om kvinners posisjon og kvinnelige prester i EELC- en bok om hvilke faktorer som påvirker kirkers ekklesiologi og selvforståelse. I siste kapitel viser Tomren hvordan forskningsfunnen i boken kan tas til inntekt for at ekklesiologi (kirkelære) er like mye påvirket av praktiske erfaringer i kirkene som av teoretisk refleksjon. Han argumenter for at ekklesiologi hører til i et skjæringspunkt mellom praktisk teologi og systematikk, og tar til orde for hva han omtaler som en praksisnær ekklesiologi.

Tom Sverre Tomren Ph.D, (f.1966) Forsker og underviser ved VID (Stavanger) og ved Høyskolen på Vestlandet. Han er fast gjesteforeleser ved det Lutherske instituttet i Meiganga (ILTM) og ved det Protestantiske Universitet i Sentral-Afrika (UPAC) i Yaunde (Kamerun). Tomren har bakgrunn som lærer, prest, misjonær, miljøaktivist og politiker. Tidligere har han publisert bøker og artikler om emner som miljøetikk, økoteologi, bærekraft, miljølære og misjon.

Historien og erfaringene til de første kvinnelige pastorene i Kamerun er viktig for kvinner i Afrika, og for alle som er opptatt av kvinners rettigheter. Boken belyser også hvordan praktisk erfaring skaper ekklesiologi. Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste, og håper den blir lest av teologer

Bokdetaljer

Forlag Embla akademisk

Utgivelsesår 2022

Format Heftet

ISBN13 9788293689195

EAN 9788293689195

Omtalt sted Kamerun

Språk Bokmål

Sider 333

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket