Leseboka inneholder ulike tekster som skal gi trening i å forstå innhold, styrke språkbruk og ordforråd. Ekstra hjelp er gloser og uttrykk som hører til tekstene.
Læreverk i sørsamisk som andrespråk 4. nivå for elever på 8. årstrinn i grunnskolen og 1. årstrinn på videregående skole. Verket består av lesebok, arbeidsbok, digital lærerveiledning og lydbok, samt nettoppgaver knyttet til leseboka. Dette er leseboka. Solum Forlag har tidligere utgitt trinn 1-7 i sørsamisk førstespråk, og trinn 1-3b i sørsamisk andrespråk, for grunnskolen.
Daate barkoegærja lea noereskuvlen 8. klaassese jïh jåarhkeskuvlen
1. klaassese. Gærjesne guvvieh mah gelkieh meatan tjaalegi sisvegem jïh goerkesem
lutnjedh. Lohkemegærja jïh lohkehtæjjabïhkedimmie gååvnese. Lissine dovne tjoejefijlh gusnie gærjeste veeljeme lohkemeteeksth. (www.kurs.skolum.no)
Forlag Solum Bokvennen
Utgivelsesår 2019