Den teknologiske faktoren kan synes å være svært sentral i bruken av luftmakt. Men kan teknologien løse alle de sikkerhetspolitiske problemene som man anvender luftmakt for å håndtere? Ligger løsningen på mange av dagens konflikter i forlengelsen av å implementere mer teknologi i måten man anvender luftmakt på? Hvordan kan så dette bidra til å skape løsninger på konflikter? Kan det være potensialer som ikke blir tatt i bruk av luftmakten fordi man ikke anvender teknologien på riktig måte, eller har man for stor tro på betydningen av teknologiske løsninger i bruken av luftmakt? Volum 21 av Luftkrigsskolens skriftserie er viet Luftmaktsseminaret 2009, som ble arrangert ved Luftkrigsskolen 3. til 5. februar 2009. Seminarets tittel var "Luftmakt og teknologi: realisme eller overmot?" og hadde til hensikt å belyse ulike aspekter ved teknologiens betydning for luftmakten som militært og sikkerhetspolitisk verktøy.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2009
ISBN13 9788251925136
EAN 9788251925136
Serie Luftkrigsskolens skriftserie (21)
Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk