Lokalsamfunn og helse

forebyggende arbeid i en brytningstid

av (redaktør), Therese Andrews (redaktør), Arne H. Eide (redaktør) og Elisabeth Fosse (redaktør).

Fagbokforlaget 1999 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er en artikkelsamling med bidrag fra norske og utenlandske forskere og setter fokus på lokalsamfunnets betydning i forebyggende helsearbeid. Ulike perspektiver og strategier som har vært fremsatt bl.a. av Verdens helseorganisasjon og norske helsemyndigheter blir presentert og diskutert. Har litteraturlister.

Omtale fra forlaget

. De norske helsemyndighetene har utpekt lokalsamfunnet som en viktig arena for forebyggende og helsefremmende arbeid. Men hva er et lokalsamfunn, og hvordan skal en strategi som bygger på lokalsamfunn, omsettes i praksis? I denne boken argumenterer forfatterne for at lokalsamfunnet både er og vil forbli viktig for forebyggende helsearbeid. De presenterer og diskuterer ulike perspektiv og strategier som har vært fremsatt av blant annet Verdens Helseorganisasjon og norske helsemyndigheter. Boken er inndelt i tre hoveddeler: 1. teoretiske perspektiv på globaliseringsprosesser og lokalsamfunn 2. teoretiske artikler om lokalsamfunn som arena i forebyggende og helsefremmende arbeid, og artikler som drøfter hvilke konsekvenser ulike definisjoner av begrepet helse har for praksis og politikkutforming 3. empiriske artikler som tar for seg forebyggende og helsefremmende arbeid i ulike typer lokalsamfunn Artikkelsamlingen inneholder bidrag fra norske og internasjonale forskere med ståsteder innen sosiologi, statsvitenskap, antropologi og psykologi, og bidragene stiller seg kritisk til mange av de strategiene som har dominert det forebyggende og helsefremmende arbeidet de siste årene. Boken henvender seg til så vel studenter ved høgskoler og universitet som til ledere og beslutningstakere innen helse- og sosialsektoren. Asbjørn Røiseland er dr.polit og forsker ved Nordlandsforskning i Bodø. Therese Andrews er cand.polit. og doktorgradstipendiat ved HEMIL-senteret. Arne H. Eide er dr philos. og seniorforsker ved SINTEF-Unimed. Elisabeth Fosse er cand.polit. og forsker ved HEMIL-senteret.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1999

Format Heftet

ISBN13 9788276743746

EAN 9788276743746

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket