Brødrene Lohne AS har vært et tradisjonsrikt bergensselskap som i hovedsak produserte sølvtøy i alle varianter. Det ble stiftet i 1921 av brødrene Alf og Johan, to ungdommer fra Solheimsviken. De to kunsthåndverkerne startet nærmest på bar bakke, men med masse pågangsmot.
Etter noen år åpnet de først én, senere to gull.smed.forretninger i Bergen sentrum. I tillegg ble det produsert en lang rekke klassiske bestikkmodeller som i dag finnes i tusener av norske hjem.
Brødrene ble også viden kjent for å lage sølvpokaler i alle størrelser og flotte medaljer, blant annet til skyttere, idrettsutøvere og til byens buekorps.
Ved hundreårsjubileet presenteres historien om de to gründerne og deres etterfølgere. Vi får innblikk i opp- og nedturer og små og store hendelser, ikke minst ved hjelp av mangfoldige bilder og illustrasjoner.
Forlag Bodoni
Utgivelsesår 2021