Dag Kajander er en Nordnorsk artist med gjennomslagskraft hos et bredt publikum.
..Han er kjent i mange sammenhenger. I 1973 medvirket han i gruppa Jensine Olsens Plastikkband og hadde to norsktopp-hit med «Eg gjette Tulla» og «Anne Knudsdotter». Siden tok han utdannelse ved Nordnorsk Musikkonservatorium og Norges Musikk-høgskole.
..Han kan se tilbake på flere radio og TV-program hvor barnetimene i NRK, barnetimen for de minste nok var de mest populære. I 2001 fikk han NRK Barne-radioens krystallpris.
Han har utgitt LP-plater og kassetter. Flere CDer og barnebøker. Mye av musikken hans er en hyllest til det nordnorske folket. Han tar gjerne opp dags-aktuelle tema. Oljevisa hans fra 1978 (Fremtida e Vårres) ble med på Natur & Ungdom's samleplate «Oljefritt» i 2011.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2015