Livlegenes historie

av (forfatter).

Universitetsforlaget 2000 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Med livlegenes virke og utfordringer som bokens omdreiningspunkt gir forfatteren oss et medisinhistorisk innblikk i statslederes, adelens og diktatorers liv helt tilbake til antikken. Livlegen satt nærmere makten enn noen annen, svært ofte med katastrofale følger. Har litteraturliste og navneregister.

Omtale fra forlaget


Psykiater Nils Ludvig Dahl har forfattet en unik kulturmedisinsk bok. Med livlegenes virke og utfordringer som bokens omdreiningspunkt, gir han oss et medisinhistorisk innblikk i statslederens, adelens og diktatorens liv helt tilbake til antikken. En enestående skildring der livegen . opphøyd til medsammensvoren og livlege for livstid . satt nærmere makten en noen annen. Svært ofte med katastrofale følger. Nils L. Dahl har skrevet en fascinerende bok som ikke tidligere er fortalt i et slikt omfang her i Norden.

Fra professor Per Holcks forord : . Medisin og historie er nøye knuttet sammen, mer enn vi er klar over. For det er jo slik at helsen til de menneskene som har påvirket vår verden gjennom tidene, samtidig har vært av overordnet betydning for den historien ettertiden har kunnet skrive om dem. Boken berører viktige sider av samfunnsutviklingen gjennom flere århundrer, da både livlegens virke, samt resultatet av hans kunnskaper og evner til å helbrede, i høy grad har vist seg å være bestemmende for historiens gang..

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788251837958

EAN 9788251837958

Språk Bokmål

Sider 203

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket