Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka tar for seg utviklinga fra genetikkens gjennombrudd til dagens bioteknologiske revolusjon. Forfatterne behandler et bredt spekter av genetikkens og bioteknologiens anvendelser, bl.a. vitenskap, teknologi, kultur, politikk, fra sterilisering over fosterdiagnostikk og kunstig befruktning til kloning, i medisin, landbruk og industri og som tankeform og ikon. Har litteraturliste, navne- og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
En viktig bok for alle som ønsker å bli kjent forutsetningene for dagens debatt om genetikk og bioteknologi. Hvilken innvirkning vil kartleggingen av arvestoffet ha for vårt menneskesyn? Hvordan har folk med "dårlige" gener vært behandlet i vår nære fortid - og hvordan vil de bli vurdert i fremtiden? Hvorfor lever mange i den tro at genmanipulert mat er farlig? Dette er spørsmål som vi blir konfrontert med via presse, offentlige debatter og skrekkscenarier. I denne boken går forfatterne bak mytene og overskriftene, blant annet ved å trekke veksler på innsikter fra historie, biologi, teknologistudier og kulturanalyse. Livets tre og kodenes kode tar for seg utviklingen fra genetikkens gjennombrudd til dagens bioteknologiske revolusjon. Forfatterne behandler et bredt spekter av genetikkens og bioteknologiens anvendelser: - som vitenskap, teknologi, kultur og politikk - fra mikroorganismer, over bananfluer og oppdrettslaks til mennesker - fra sterilisering, over fosterdiagnostikk og kunstig befruktning til kloning - i medisin, landbruk og industri - som tankeform og ikon Dette er den første norske boken som behandler utviklingen av genetikk og bioteknologi i Norge i perioden 1900-2000. En rekke sentrale skikkelser fra norsk vitenskapshistorie og politikk blir omtalt, og deres virke blir belyst på nye måter. En rekke illustrasjoner og oppslag gir forutsetninger for å forstå biologi, genetikk og bioteknologi underveis.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2000
Format Heftet
ISBN13 9788241710513
EAN 9788241710513
Omtalt tid 1900-tallet
Språk Bokmål
Sider 345
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket