Boka viser hvordan livets kjemi påvirker alt du foretar deg. Her får du blant annet svar på hva slags drivstoff kroppen trenger for å få energi, hvordan de ulike delene av kroppen kommuniserer med hverandre og hvorfor folk røyker og snuser selv om de vet at det skader kroppen. Med ordforklaringer og register.
Les og forstå hvordan kjemi er helt avgjørende for livet i og rundt oss. Hvordan kan en fakir oppleve en slags rus når han er heist opp etter kroker gjennom kroppen?Hva skjedde med en dame som drakk mer enn ti liter vann uten å tisse?Hvorfor røyker og snuser folk - selv om alle vet hvor skadelig det er?Hvorfor kan det være bra å sole seg?Hvorfor er det så farlig om det blir litt mer karbondioksid i atmosfæren?Hvordan er det mulig for en dame å bli 2,40 m høy?Denne boken prøver å gi svar på slike spørsmål utifra ny og spennende forskning. Det handler om kjemien i livet, biokjemi, som påvirker alt det mennesker er og gjør. 400 milliarder milliarder kjemiske reaksjoner skjer inni menneskekroppen hvert sekund. For å leve må cellene også få energi fra noe, og arvestoffet må fungere. I tillegg må de kunne samarbeide, sende beskjeder og forstå hverandre. Hva skjer hvis noe av dette ikke fungerer eller blir forstyrret? Les og forstå hvordan kjemi er helt avgjørende for livet i og rundt oss.
Utgivelsesår 2007
ISBN13 9788205357778
EAN 9788205357778
Serie Vitenskapsbiblioteket
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.