Boka tar leseren med på ei reise i vitenskapens verden, fra de første spirer til liv og fram til utviklinga av menneskehjernen, den mest komplekse struktur i vår del av universet. Naturvitenskapen vil komme til ei grense for hva den kan forklare, hevder forfatteren. Boka er skrevet for alle som undrer seg over livet og tilværelsen, og som finner flere spørsmål enn svar. Har persons- og stedsregister.
Den kjente barnelegen og forskeren Oddmund Søvik (f. 1933) tar i denne boka leseren med på en reise i vitenskapens verden, fra de første spirer til liv i en fjern fortid, fram til utviklingen av menneskehjernen, den mest komplekse struktur i vår del av universet. Biologien har potensial til å forklare hvordan denne utviklingen har foregått, og kan på den måten skape et helt nytt verdensbilde. Men naturvitenskapen vil alltid komme til en grense for hva den kan makte. "Når vi står ved den grensen", skriver forfatteren, "har jeg større sans for fantasi og intellektuell undring enn fastlåste trossystemer". Denne boka er skrevet for alle som undrer seg over livet og tilværelsen, og som finner langt flere spørsmål enn svar.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2009