Forfatterne vektlegger en estetisk forståelse av tekster, bilder og musikk. Eksempler settes inn i en historisk sammenheng gjennom enkle oversiktsriss over perioder i europeisk kulturhistorie og dypdykk som illustrerer karakteristiske sammenhenger og forandringer. Framstillinga gir muligheter for tverrfaglige koblinger på flere nivåer og i flere retninger, siden et stoff følges gjennom ulike tidsaldre og krysser både geografiske grenser, ulike sjangrer og flere kunstarter. For lærere, studenter og kulturarbeidere som arbeider i eller utenfor skoleverket. Har litteraturliste.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2001
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.