Boka gir et overblikk over stoffet som gjennomgås i faget Tysk for næringslivet, som valgfag eller 1-årig studie ved Norges Handelshøyskole. Foruten en presentasjon av pensumverkene, gir den råd om hvordan tysk litteratur kan leses, og gjør greie for litterære definisjoner og forklaringer som det forventes at studentene kjenner til. Med litteraturliste. Illustrert.
Denne lille boken er laget spesielt med tanke på studenter ved Norges Handelshøyskole som tar valgfag eller det ettårige studiet Tysk for næringslivet. Boken skal fungere som veiviser i det skjønnlitterære pensum, derfor tittelen Literarischer Wegweiser. Fremfor alt skal den gi et overblikk over de verk som blir gjennomgått i forelesningene. I tysk valgfag legger man opp ti skjønnlitterære verk. Tysk for næringslivet har fem verk på sin pensumliste. Innholdet av boken kan deles inn i tre hovedavsnitt: - en kort "bruksanvisning" ved lesningen av den tyske skjønnlitteraturen - en kortfattet presentasjon av pensumverkene - litterære definisjoner og forklaringer som studenten skal kjenne til. Målet med boken er at de spørsmålene som dukker opp når man holder på med lesningen av tysk skjønnlitteratur, kan besvares av denne boken. Gerda Moter Erichsen er førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole. Hun er statsautorisert translatør i norsk-tysk. Moter Erichsen har bl.a. skrevet klassikeren "500 uttrykk og vendinger på norsk, engelsk, tysk og fransk", "Tyske synonymer" og to bøker om korrespondanse og tyske forretningsbrev.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1994