Linjefartens minnealbum

om linjefarten i Haugesund og de som reiste der

av (forfatter).

Vormedal 2006 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken omhandler linjerederiene i Haugesund, og Knutsen Line og Concordia Line er viet stor plass. I tillegg til sjøfartshistorie, presenterer boka historier om menneskene som tjenestegjorde om bord på båtene. Har kilder, litteraturliste, flåtelister og mannskapslister.

Omtale fra forlaget

Linjefarten er den mest eventyrlige delen av norsk sjøfartshistorie. Toppåret for den norske linjefarten var 1960, hvor 364 norske skip var engasjert i oversjøisk linjefart. To av de store linjerederiene i Norge den gangen var Knut Knutsen O.A.S. og Christian Haaland. De to Haugesunds-rederiene drev i 1960 fire oversjøiske linjer. Kombinasjonen av dyktige sjøfolk og elegante skip gjorde at Knutsen Line og Concordia Line var blant de fremste ambassadørene for norsk skipsfart over hele verden. Linjeskipene krevde stor bemanning både ute og hjemme. På ett linjeskip var det et mannskap på over 40 personer. En stor andel av den mannlige befolkningen på Vestlandet har derfor seilt på ett eller flere av våre lokale linjeskip. I tillegg til å skrive linjerederienes historie, forteller boken også om livet til sjøs både til hverdag og fest. Ved å intervjue matroser, byssegutter, telegrafister, maskinister, elektrikere, styrmenn og kapteiner fra ulike rederier, gir boken et nyansert og balansert bilde av livet på et linjeskip. Boken er rikt illustrert med over 300 maritime bilder.

Bokdetaljer

Forlag Vormedal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788299613071

EAN 9788299613071

Omtalt sted Rogaland

Språk Bokmål

Sider 217

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket