I denne boka møter leseren Lina Sandell (1832-1903), gjennom hennes dikt og sanger, og gjennom brev og dagboksnotater. Sandell skrev mange kristne sanger, bl.a. Ingen er så trygg i fare og Bred dina vida vingar. Hun hadde også et sterkt engasjement i ytremisjonen. Alle dikt og sangtekster er gjengitt både på norsk og på originalspråket, svensk. Har litteraturliste.
Lina Sandell etterlot seg en stor åndelig arv i sangene og diktene sine. Disse skattene har vært til hjelp for mange mennesker over store deler av verden. Ingen er så trygg i fare, Blott en dag, Bred dina vida vingar og mange mange flere hører til den kristne sangskatten som er oss aller kjærest. I denne boken lærer vi Lina Sandell å kjenne både gjennom mange sitater fra brev og dagboksnotater. Hun var sterkt engasjert i ytremisjon, men ga også av sin varme og omsorg til dem som trengte henne i familien og langt utenfor den vanlige vennekretsen. Lina Sandell hadde svak helse helt siden hun var liten. Hun ble allikevel en sentral kristen kvinneskikkelse og kom til å bety mye for så mange.
Forlag Lunde
Utgivelsesår 2000