Boken er utgitt som en reaksjon på Stortingets vedtak av 11. januar 1996 om det nye kristendomsfaget "Kristendomskunnskap med religions- og livssynsorientering. Den tar for seg kristendommens rolle i skolen, religiøse minoriteters rettigheter i det norske samfunn, skolen som kirkens forlengede arm, dens rolle i et flerkulturelt samfunn og hvem som skal bestemme over barnet - staten eller foreldrene. Minoriteter og fagfolk utveksler her argumenter og synspunkter. For alle som er interessert i livssynspolitiske spørsmål.
Forlag Human-etisk forbund
Utgivelsesår 1996