Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Denne boken utforsker hva det vil si å være kjønnslikestilt i Norge, hvordan man blir det, hva det er å være norsk, og hvordan majoritet- og minoritetsposisjoner skapes. Forfatterne analyserer familieliv, arbeidsliv og politikk, og diskuterer hvordan interseksjonalitet kan utnyttes som analysemetode. Med litteraturlister.
Omtale fra forlaget
Denne boka handler om dagens flerkulturelle Norge. Her utforskes likestilling og norskhet: Hva er det å være (kjønns)likestilt i Norge, og hvordan blir man det? Hva er det å være norsk? Hvordan skapes majoritets- og minoritetsposisjoner? Spørsmålene besvares gjennom analyser av familieliv, arbeidsliv og politikk i vårt samfunn. Bidragsyterne diskuterer og utforsker også hvordan interseksjonalitet - samspillet mellom ulike former for over- og underordning - kan utnyttes som analysemetode.
Boka er relevant for forskere, undervisere og studenter innenfor mange fag: antropologi, geografi, språkvitenskap, sosiologi, statsvitenskap og tverrfaglige kulturstudier. Boka posisjonerer seg i forhold til kjønnsforskning, minoritets- og migrasjonsstudier, annenspråksforskning, arbeidslivsforskning og politikkanalyser, og er derfor relevant for de som arbeider på disse feltene både teoretisk, praktisk og politisk
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2010
Format Heftet
ISBN13 9788251925341
EAN 9788251925341
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 262
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket