Levende tradisjoner i profesjonsveiledning

av (forfatter).

Kolofon 2021 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

I profesjonsveiledning skjer det hele tiden et møte mellom gammelt og nytt. Når vi veileder bygger vi på kunnskap og erfaring, og samtidig former vi vår egen veiledningsprofil. Ferdigheter og kunnskap er lagret i offentlige kunnskapstradisjoner, og når vi vil skape noe nytt, bygger vi på det vi har lært. Slik er det gamle i det nye, og det nye utvider tradisjoner og forbedrer dem.
I denne boken blir hovedtrekk i norske veiledningstradisjoner beskrevet slik de fremstår i faglitteratur. Tradisjoner blir til ved at kunnskap blir hentet og lånt, men samtidig tilpasset stadig nye situasjoner og kontekster. Noen masterideer står frem og preger flere tradisjoner, men forskjellig utdannelser og yrker skaper særpreg og forskjeller.
Kjennskap til våre tradisjoner i profesjonsveiledning gir muligheter for bedre selvinnsikt og sterkere virkning og læring. I tradisjoner finnes en rikdom av ideer, tankeretninger og erfaringer som er kilder til inspirasjon og kritisk vurdering. I samspillet mellom tradisjon og nyskaping oppstår den gode profesjonsveiledning som finnes i levende tradisjoner.

Kaare Skagen er professor emeritus ved OsloMet. Han har vært praksislærer og lærerutdanner, og har arbeidet med profesjonsveiledning i en årrekke. Han har skrevet bøker og artikler på området.
Boken er aktuell for praksislærere, lærerutdannere, lærerstudenter og alle som arbeider med veiledning, pedagogikk og i profesjonsutdannelser.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788230021545

EAN 9788230021545

Språk Bokmål

Sider 220

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket