Leseprosessen og det teoretiske grunnlaget for leseutviklingen blir grundig gjennomgått. Det tas utgangspunkt i hvordan barn forholder seg til skriftspråket, og hvordan dette forholdet påvirker utviklingen av lesingen. Forfatterne har utviklet et program som kan brukes som et kvalitativt vurderingshjelpemiddel og bli en del av lærerens generelle vurderingskompetanse. Boken inneholder en slags bruksanvisning for gjennomføringen av leseutviklingsprogrammet i den moderne skolen, og egner seg for studenter i lærerutdanningen, småskolelærere og alle som arbeider med den første lese- og skriveopplæringen.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2003