"Flying Letters. Leserom" er en samling tekster om avgjørende lesererfaringer. 11 bidragsytere med forskjellig bakgrunn forteller om ulike leseopplevelser som har preget dem.
Blant bidragsyterne er den internasjonalt anerkjente kunsthistorikeren Linda Nochlin, filmskaper/forfatter og nylig vinner av p2-lytternes pris Dag Johan Haugerud, professor i litteraturvitenskap Tone Selboe, skribent og oversetter Halvor Haugen, kunstner Elisabeth Mathisen og illustratør Hilde Kramer. Redaktør for Flying Letters. Leserom er Nina Schjønsby.
Boken tar utgangspunkt i tanken om teksten som en slags bombe, som kan forårsake mikroeksplosjoner, endre noe, åpne noe opp. Og fascinasjonen over at det kan gå mange år fra en tekst skrives til den når frem til leseren.
Boken er utstyrt med et rikt billedmateriale i farger.
Alle tekster er både på norsk og engelsk.
Tekstbyrået forlag er et uavhengig forlag og drives av Halvor Haugen og Nina Schjønsby, som begge har jobbet mange år med tekst og publisering i kunstfeltet. Serien Flying Letters vil kretse rundt en tekstrelatert tematikk og ta for seg alt fra skriving og lesing, til kollektivitet, tidsskrifter og boksamlinger.
Parallell tittel Reading room
Forlag Tekstbyrået forl.