Lesebok for levende

tekster, tanker, harde fakta

av (redaktør) og Vigdis Hjorth (redaktør).

Cappelen 2002 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos ark.no

Kanskje Årets viktigste bok for alle unge som vil "tenke sjæl og mene" i 2002, og et uvurderlig utgangspunkt for samtale og diskusjon rundt Verdenserklæringen om menneskerettighetene. En bok til å bli riktig klok av. Hver dag, enten vi leser avisen eller historieboka, blir vi konfrontert med fakta som ryster og beveger oss. Fakta som får oss til å stille spørsmål det ikke finnes opplagte svar på. Hvorfor skjer det som skjer? Hvordan kan enkelte mennesker begå de forferdeligste handlinger? Og hvor henter de motet fra, de som setter sitt eget liv på spill for å redde andre? Slike spørsmål har drevet dikterne til skrivebordet, og de har drevet fotografer, forskere og journalister ut i verden for å forsøke å finne ut og forstå. I denne boka finner du resultatet av slike menneskers arbeid. Den handler om krig og fred. Om fattigdom og rikdom. Om avmakt, håp og menneskerettigheter. Den handler om lykke og angst. Om kjærlighet og fiendeskap. Om livet og selvfølgelig også om døden. Den handler om verden og Norge før og nå. Anmeldelser Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad Les hele anmeldelsen her

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2002