Les hurtigere

Hjemmets bokforl. 1984 Heftet

Kjøp boka hos ark.no

Forlag Hjemmets bokforl.

Utgivelsesår 1984

En ganske skuffende bok som ikke helt innfrir det tittelen lover, nemlig at man skal bli raskere på å lese. Ja, den kommer med et par teknikker, men ellers går det mye på studieteknikk, få overblikk over det man skal lese osv. Store deler av boken er forskjellige type oppgaver i form av fagtekster fra forskjellige felt som man skal lese raskest mulig og huske mest mulig av med en etterfølgende quiz.
I tillegg kommer det noen merkelig oppgaver med tall som jeg ikke helt grep meningen med, selv om de sikkert hadde en mening.

Kanskje det at boken er fra 1979 og kanskje noe utdatert spiller en rolle for at den ikke gav meg noe særlig. Når man lærer mer om kunsthistorie, psykologi, astronomi, evolusjonshistorie m.m i form av fagartikler som er satt inn i boken, enn man lærer om hurtiglesing og det å lese hurtig så tror jeg Tony Buzan ikke helt har nådd det målet boken er ment til. Mye av dette hadde passet bedre inn i hans andre bøker som ”Husk bedre” og ”Bruk hodet bedre” uten at jeg har lest dem, men i en bok som har tittelen ”Les hurtigere” forventer jeg noe mer enn husketeknikker, selv om det kan spille en viss rolle, siden det er liten vits å lese hurtigere viss man ikke husker det man leser, så synes jeg Buza skriver seg litt bort og det hjelper ikke særlig med tanke på hurtiglesing. Det man får er å teste lesehastigheten sin ved å måle antall ord man leser i minuttet. Det var rimelig nyttig, men stort sett mer gav ikke boken meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar