Lengsel, eller Vemodet i finsk tango

av (forfatter) og Laila Dahl Karlsen (oversetter).

Genesis 2010 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken tar for seg sammenhengen mellom vemodet ved eksistensielle livsspørsmål og religiøs tro. Den er krydret med eksempler fra blant annet hverdagen, jazz, bærplukking, gudstjenester, vitenskapelige navn og moderne ikoner. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Iblant - når vi må skilles fra noen, når vi lengter hjem, når vi minnes tapte tider eller tenker over hvor fort tiden har gått, eller vi blir dypt grepet eller takknemlige - kan vi kjenne på en følelse av - ja, nettopp - vemod. Owe Wikström hevder at det også finnes et vemod innebygd i selve livet. Sett i en større sammenheng henger dette vemodet sammen med den opplevelsen av hjemløshet eller forvirring vi kan kjenne på i forhold til eksistensielle livsspørsmål. Vemodet kan også knyttes til det truende ved at livet farer av sted og til tanken på døden - noe vi sjelden tør dvele ved. Disse spørsmålene gjør at opplevelsen av vemod og lengsel grenser til åndelig søken og religiøs tro. Hva slags forhold er det mellom lengselen og religion? Hvorfor berøres så mange av det hellige, selv om de sier at de ikke tror?

Bokdetaljer

Forlag Genesis

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788247603765

EAN 9788247603765

Språk Bokmål

Sider 201

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Boken kan leses rett gjennom, men det går også fint an å dykke ned litt her og der. Da gjør den kanskje mer nytte. Overhoppingens kunst er undervurdert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket