Legemiddelsamtalen

og klinisk kommunikasjon

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2011 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir ei innføring i hvordan farmasøyter og andre helsearbeidere kan skape en god dialog med legemiddelbrukeren. Den ser bl.a. på hvilket språk man bør bruke, legemiddelsamtalens struktur og beskriver verktøy man kan bruke i en slik samtale.

Omtale fra forlaget

Legemidler spiller en viktig rolle i mange menneskers liv. Noen mennesker er helt avhengige av medisiner for i det hele tatt å kunne fungere og leve. Andre er skeptiske til legemidler og ønsker å unngå dem. Det er svært mange spørsmål, oppfatninger og bekymringer knyttet til legemidler og legemiddelbruk. Slike tema kan det være vanskelig å ta opp i en kort legekonsultasjon eller på et travelt apotek. Legemiddelbrukerens oppfatninger, forventninger og erfaringer med medisiner kan spille en avgjørende rolle for videre legemiddelbruk, behandlingsforløp og resultatet av behandlingen. I legemiddelsamtalen er det viktig å skape en god dialog mellom legemiddelbrukeren og farmasøyten eller annet helsepersonell som har nærkontakt med legemiddelbrukere i sin arbeidshverdag. Å få tak i legemiddelbrukerens oppfatninger, bekymringer og livssituasjon kan være avgjørende for å oppnå individuelt tilpasset legemiddelterapi. Målet med legemiddelsamtalen er å gi legemiddelbrukeren innsikt, forståelse og trygghet omkring eget legemiddelbruk. I tillegg er også et mål å avdekke og løse eventuelle legemiddelrelaterte problemer. Boken gir en innføring i hvordan farmasøyter og andre helsearbeidere kan skape god dialog med legemiddelbrukeren. Legemiddelsamtalen bygger på samtalekunst. I boken integreres perspektiver fra forskningsbasert kunnskap og praksis hentet fra filosofi, psykologi, religion, medisin, antropologi og farmasi for å belyse ulike aspekter ved samtalekunsten generelt og legemiddelsamtalen spesielt. Hilde Frøyland er utdannet cand.pharm. og har mange års erfaring som klinisk farmasøyt. Hun har hatt utallige legemiddelsamtaler med mennesker i ulike livssituasjoner, med ulike diagnoser og problemstillinger knyttet til legemiddelbehandling. Eksemplene i boken er hentet fra hennes egen praksis. Hilde Frøyland har holdt kurs og foredrag om legemiddelsamtalen, klinisk kommunikasjon og legemiddelbehandling i mange sammenhenger. I tilknytning til kursvirksomheten har hun også skrevet boken Fra monolog til dialog - Legemiddelsamtalen i teori og praksis sammen med farmasøytkollega, Ph.D Kirsten K. Viktil. Hilde Frøyland har sin hovedkompetanse innen psykofarmakologi og legemidler til eldre.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788245010619

EAN 9788245010619

Språk Bokmål

Sider 202

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket