Boka bidrar til å innarbeide holdninger, kunnskaper og ferdigheter som skal til for at sykepleiere skal kunne håndtere legemidler på en korrekt og forsvarlig måte, etter lover og forskrifter om legemidler og legemiddelhåndtering. Med øvingsoppgaver og referanser.
Legemiddelhåndtering er en godt innarbeidet lærebok som gir en solid innføring i korrekt legemiddelhåndtering. Den er tilpasset bachelorstudiet i sykepleie, vernepleie og andre helsefaglige utdanninger.
Boken belyser legemiddelhåndtering basert på forskrift om legemiddelhåndtering for virksomheter og helsepersonell som yter helsehjelp, som trådte i kraft 1. mai 2008. Kapittel 3 gir en detaljert gjennomgang av forskriften, og det er vist til forskriften i andre kapitler der den er viktig for legemiddelhåndteringen. Boken gir dessuten en god innføring i mål og vekt knyttet til legemiddelregning. Kapitlet om kvalitetssikring av legemiddelhåndtering presenterer kvalitetssikringsarbeid på en praktisk måte.
En unik registreringskode følger hver bok og gir gratis tilgang til den digitale arbeidsboka som finnes på: www.gyldendal.no/legemiddelhandtering. Der finnes bl.a. mange hundre interaktive oppgaver i legemiddelregning, et aktivt forum og nedlastbare lydfiler.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788205374201
EAN 9788205374201
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket12 bokelskere følger dette verket.