Krav om effektivisering, bedre kvalitet, mer styring og riktig prioritering i helse- og sosialsektoren har ført til økt oppmerksomhet rundt ledelse og ledelsesfunksjonen. Forfatteren ønsker å vise hvordan vi ved hjelp av utvalgte teorier fra organisasjons- og ledelsesfeltet kan analysere situasjonene som helse- og sosialarbeidere står overfor for å få en større bevissthet rundt ledelse som fag. I fjerde utgave er det faglige innholdet oppdatert og strukturen endret. I tillegg er kulturperspektivet utvidet med en nærmere beskrivelse av kjennetegn ved norsk kultur, og forfatteren drøfter dermed om det er noe særegent ved å være leder i Norge. Dessuten diskuteres også tillitsbasert ledelse og styring. Forfatteren henvender seg til studenter på bachelorstudier og i videreutdanninger i organisasjoner, samt til ledelsen ved høgskoler og universiteter. Ledere og ansatte i helse- og sosialsektoren vil også ha utbytte av denne boka.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2023